♥♥♥ Lovas honlap--> Nektek ♥♥♥

A LóésLovasaGM.hupont.hu egy lovas weboldal. A GM a weboldal szerkesztőjét(Gerda), és "lovát" (Mary) rejti. Ezzel a weboldallal szeretnélek a lovak csodálatos világába kalauzolni titeket. Légy hát TE is részese a csodának! :)


Gyakori hibák

Nagyon könnyen rögzülhet a rossz szokás, ha nem ügyelnek rá kezdettől fogva. Mindig figyelj, ha testtartásodat javítják, és kérj segítséget gyakori hibáid kijavítására. Minden embernek más az alkata, előfordulhat, hogy ez hangsúlyosabbá tesz néhány hibát. További befolyásoló tényező lehet a ló magassága, formája és a lovas önbizalmának mértéke.

Az itt leírt hibák nagyon gyakoriak, és könnyedén helyrehozhatók, de ehhez rendszeresen, tudatosan figyelned kell rájuk.

Tipp

Ha meghallgatod az oktatódat, és figyelsz rá, elkerülheted a rossz szokásokat. A rólad készült fényképek vagy videofelvételek megfigyelése segíthet a hibák megértésében és kijavításában.

1. gyakori hiba

Előre tolt lábak. Ez mind közül a leggyakoribb hiba. Ha a lábak előrecsúsznak, a lovas hátradől,túl sok súlyt helyezve ezzel a nyeregbe és a ló hátára. Ennek hatására a lovas a kezét általában megemeli, egyensúlyát elveszíti-így a szárakba (tulajdonképpen a ló szájába) kapaszkodik. Általános szabály, hogy a váll, a csípő és a sarok egy képzeletbeli egyenes vonalat kell, hogy képezzen. Így jobban egyensúlyba vagy, jobban tudod irányítani a lovat mivel a ló hátát nem egy ponton a nyereg hátulján terheled. Néhány nyereg különleges formájú-mint például az ugráshoz használt nyereg- s, ez hangsúlyosabbá teheti a problémát, ilyenkor hasznos lehet egy nyeregcsere.

2. gyakori hiba

Ferde csípő. Ha nem ülsz egyenesen, és nem érzed mindkét ülőcsontodat, akkor nagyon könnyen elferdülhet a csípőd valamelyik oldalra. Ez a gerin elferdüléséhez vezethet, és a lónak valóban problémát jelent egyensúlyban maradni. Próbálj mindig figyelni arra, hogy egyenes testtartással ülj a nyeregben, a csípőd párhuzamos legyen a ló csípőjével, a vállaid pedig a ló vállaival. Állj bele a kenygyelekbe, hogy megbizonyosodj róla, a kengyelszíjak egyforma hosszúak, és a nyereg sem fordult el a lovon.Ha nem érzed egyformának, akkor szólj oktatódnak. Mindig járjon az eszedbe, hogy ha egyenesen ülsz azzal a lónak segítel.

3. gyakori hiba

Helytelen kéztartás. A kézfejek csuklóból kissé befelé fordítva, hüvelykujjal felfelé kell tartani. A karod laza kell, hogy legyen válltól könyökig, így az izmok is megfelelően lazák és rugalmasak maradnak, s bármely pillanatban gyorsan tudsz reagálni és úgy mozdulni, hogy a lehető leghatékonyabban irányítsd a lovad. Ezt a kéztartást "fedett maroknak"nevezzük.

A kezed ilyenkor mozdulatlan marad, de az ujjaiddal lazán tudod kezelni a szárakat fordulóknál, vagy ha lassítani akarsz. Ezt nem a szárak meghúzásával érheted el, hanem "húz-enged" mozdulatokkal. Igaz, a lovaglás kezdetekor, amikor még nem fejlődött ki teljesen a mozgáskoordináció, hatásosabb lehet a szárak enyhe húzása.

4.gyakori hiba

Előredöntött felsőtest, felhúzott sarok. Kezdetben jobb, ha kissé előredőlsz, amíg megtalálod az egyensúlyodat, főleg gyorsabb jármódba való átmenetnél vagy elindüláskor. Amint az önbizalmad nő, képes leszel egyenesen ülni a lovov és együtt mozogni vele.

Ha felhúzod a lábadat, az általában azt eredményezi, a lábújjak lefelé mozdulnak el, a sarok pedig megemelkedik. A lábak helyzetén múlik, hogyan tudsz lovagolni- a lábaid olyanok, mint a fa gyökere: az erős gyökérzet biztos tartást jelent. Ezért már kezdettől fogva ügyelni kell a lába helyzetére. Helyezz súlyt a sarkaidra, amelyeknek kissé mélyebben kell elhelyezkedniük, mint a lábfej első részének. 
eloredolees_hiba_stb.jpg  

Mennyi hibát észlelsz a képen? Segítségül bekarikáztam nektek!


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 9
Tegnapi: 9
Heti: 55
Havi: 159
Össz.: 53 652

Látogatottság növelés
Oldal: LOVAS HIBÁK
♥♥♥ Lovas honlap--> Nektek ♥♥♥ - © 2008 - 2018 - loeslovasagm.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weboldal szerkesztő mindig ingyenes. A weboldal itt: Ingyen weboldal

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: leggyakoribb hibak lovaglas - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »